Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Life Hacks

Life Hacks is een onderdeel van het fellowshipprogramma van Het Nieuwe Instituut rond het thema ‘burn-out’. Zoals Ramon Amaro, fellow in 2017, het verwoordt: “Aan de ene kant betekent to burn out zoveel als vastzitten, instorten of op enig andere manier onbruikbaar worden. Met andere woorden: processen, handelingen en participatie stoppen simpelweg met functioneren. Aan de andere kant betekent burn out een kans op een doorbraak, een kans om in actie te komen en verandering aan te zwengelen richting nieuwe structuren en verhoudingen.”

Life Hacks bestaat uit een reeks bijeenkomsten waarbij op deze tweeslachtigheid wordt ingegaan door de werkwijzen en technieken tegen het licht te houden die worden gehanteerd bij het (nieuw) vormgeven van het leven tegen een achtergrond van groeiende onzekerheid en een steeds ondernemingsgerichter systeem. Samen met theoretici, professionals en XPUB, het Experimental Publishing-programma van het Piet Zwart Institute, kijkt Life Hacks naar de spanningen en ontspanningen die voortkomen uit de constante heruitvinding en toenemende zelf-optimalisering die noodzakelijk zijn voor het bewonen van openbare en privéruimte, het managen van tijd en productiviteit, en het bijstellen van de eigen gedachten en gevoelens.

Life Hacks wordt georganiseerd door Silvio Lorusso en is een samenwerkingsproject tussen Het Nieuwe Instituut's Research afdeling en XPUB.

Lees meer over het programma van 22 november in het Engels.

datum
22/11/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, registratie via Tickets